Spaghetti z sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spagetti

    40 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • wędzony boczek

    30 dag
  • zielony groszek

    30 dag
  • śmietana 30%

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    1 łyżka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa do dań włoskich

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy na plastry i smażymy na chrupko, osuszamy na papierowym ręczniku i kroimy na cieniutkie paseczki.
Pieczarki kroimy w plasterki, cebulkę w kosteczkę i podsmażamy razem na oleju, dolewamy śmietankę i 3/4 szklanki wody doprowadzamy do zagotowania na koniec wsypujemy groszek, zagęszczamy mąką rozmieszaną z niewielką ilością wody, doprawimy do smaku.
Ugotowany makaron przekładamy do miski, polewamy sosem, posypujemy boczkiem i mieszamy. Podany makaron możemy posypać już na talerzach serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magical66 16.12.2011 15:48
świetne danie
czekoladka_m 16.09.2011 12:05
Przypomniałaś mi jak dawno nie jadłam spaghetti:)
Misiek1 23.05.2011 10:00
rewelacyjnie się prezentuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat