Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z selerem naciowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 35 dag
seler naciowy 1/2 pęczka
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1
olej do smażenia
pieczarki 3
cebula 1/2
keczup do smaku
czosnek ząbki 2
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pomidory pelati 1 puszka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z selerem naciowym

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam pokrojoną cebulę. Smażę po czym dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Gdy grzyby puszczą soki wyjmuje je z patelni. Wrzucam na nią pokrojony seler naciowy.
Krok 1 - Spaghetti z selerem naciowym foto
2
Podsmażam, a następnie dodaję mięso. Smażę i doprawiam do smaku solą, papryką słodką oraz pieprzem ziołowym. Dodaję wcześniej usmażone pieczarki z cebulą. Gdy mięso zbrązowieje wrzucam posiekany czosnek.
Krok 2 - Spaghetti z selerem naciowym foto
3
Chwilę smażę, a gdy zacznie wydzielać przyjemny aromat wrzucam pomidory całe z puszki (można je wcześniej troszkę posiekać w puszce). Mieszam i całość duszę około 8 minut.
Krok 3 - Spaghetti z selerem naciowym foto
4
Sos pod koniec zagęszczam keczupem i doprawiam oregano. Jeszcze podsmażam parę minut i gotowe.
Krok 4 - Spaghetti z selerem naciowym foto
5
Podawać z makaronem. Smacznego.
Krok 5 - Spaghetti z selerem naciowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 09.12.2013 19:46
bardzo lubię spaghetti, takiego jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak