Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z salsa di carne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina mielona 90 dkg
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 2 sztuki
seler naciowy 4 łodygi
marchewka 3 sztuki
pieczarki 0,5 kg
pomidory krojone z puszki 800 ml
przecier pomidorowy 400 ml
przyprawy do smaku
czosnek 3 ząbki
papryka zielona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z salsa di carne

Sos do spaghetti na ok 10 osób. Można po ugotowaniu część zamrozić i gdy będzie potrzeba przygrzać w garnku lub mikrofali.
1. Obsmażyć mielone mięso.
2. Dodać 1 dużą cebulę pokrojoną w kostkę, 3 roztarte ząbki czosnku, 4 łodygi selera pokrojone w kostkę, 4 papryki pokrojone w kostkę, 3 marchewki starte na grubej tarce oraz pokrojone w plasterki pieczarki (0,5 kg). Gotować mieszając od czasu do czasu.
3. Po 4 minutach dodać: 800 ml krojonych pomidorów z puszki, 400 ml przecieru pomidorowego, łyżkę oregano, łyżeczkę bazylii, łyżkę papryki, szczyptę soli, pieprzu oraz ostrej papryki, 2 liście laurowe i ewentualnie 2 łyżeczki miodu. Gotować ok 30 minut na wolnym ogniu.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 22.11.2012 09:26
napewno dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak