Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowo-śmietankowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

makaron spaghetti 300 g
woda do gotowania

Pulpety

udka z kurczaka (bez kości) 500 g
jajko 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
koper świeży 1 gałązka
mąka do panierowania
woda do gotowania

Sos

olej kokosowy 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
śmietana 30% 150 ml
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowo-śmietankowym

Makaron gotujemy w wodzie z solą.

Udka z kurczaka przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekany koperek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Z mięsa formujemy pulpety, które panierujemy w mące i wrzucamy do wrzątku. Gotujemy ok. 5-6 minut.

Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy, dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę mieszamy. Następnie wlewamy śmietankę i wrzucamy ugotowane pulpety. Chwilę razem podgrzewamy i doprawiamy sos do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak