Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SPAGHETTI Z PIECZARKOWO-POMIDOROWYM SOSEM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spagetti według uznania
pieczarki 200 gram
cebula 2 sztuki
pomidory krojone z puszki 1 opakowanie
cukier 0,5 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła do smaku
śmietana kwaśna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SPAGHETTI Z PIECZARKOWO-POMIDOROWYM SOSEM

Pieczarki, cebulę kroimy, podsmażamy na łyżce oliwy. Pomidory wrzucamy do blendera, mielimy, wlewamy do posmażonej masy cebulowo-pieczarkowej, dodajemy sos sojowy, szczyptę cukru i przyprawy (jeśli trzeba podlewamy wodą), a na koniec 2 łyżki śmietany. Makaron gotujemy al dente, przekładamy do sosu, mieszamy, podajemy na ciepło.
Ja zamiast świeżych pieczarek, użyłam 5 łyżek zmielonej masy pieczarkowej, która została nam z obiadu.

Jeśli zostają wam jakieś składniki, starajcie się ich nie wyrzucać, a zamiast tego połączyć z czymś innym i stworzyć nowe, pyszne danie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 26.10.2012 14:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak