Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z pieczarkami, szynką parmeńską i chili

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 100 g
pieczarki 3 sztuki
masło 1 łyżka
szynka parmeńska 2 plasterki
parmezan starty 1 łyżka
chili 1/4 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z pieczarkami, szynką parmeńską i chili

Kroki postępowania

1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej masło i smaż na nim pokrojone w plasterki pieczarki i chili. Posól, popieprz i podsmażaj przez 3 minuty.
Krok 1 - Spaghetti z pieczarkami, szynką parmeńską i chili foto
2
Szynkę parmeńską pokrój w paseczki. Dodaj na patelnię razem z odcedzonym makaronem.
Krok 2 - Spaghetti z pieczarkami, szynką parmeńską i chili foto
3
Dopraw w razie potrzeby solą. Przełóż na talerz i posyp startym parmezanem.
Krok 3 - Spaghetti z pieczarkami, szynką parmeńską i chili foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klisza 08.02.2013 22:19
smaczne
babajaga1969 08.01.2013 16:58
pyszna porcja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak