Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
passata pomidorowa 1 litr
koncentrat pomidorowy 150 ml
pieczarki 6 sztuk
Bazylia suszona Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
cebula biała 1 szt
makaron spaghetti 500 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z pieczarkami

Jedną dużą cebulkę kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni, gdy się zrumieni dokładamy mięso mielone. Na mięsko sypiemy otartą bazylię. Gdy mięsko się przesmaży przeżucamy wszystko do jednego garnka. Pieczarki myjemy i kroimy w większe plasterki i dorzucamy do mięsa z cebulą do garnka.Gdy się przesmaży wlewamy 1l pasaty pomidorowej i przecier pomidorowy najlepiej 30%. Przyprawiamy: solą ziołową, pieprzem, pieprzem cayne, bazylią . Wszystko do smaku. Gotujemy makaron spaghetti aldente i zalewamy sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak