Spaghetti z pesto z roszponki i pomidorkami koktajlowymi

Spaghetti z pesto z roszponki i pomidorkami koktajlowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pesto

    1 porcja z roszponki
  • parmezan starty

    według uznania
  • pomidorki koktajlowe

    6
  • makaron spaghetti

    2 porcje
  • kiełbasa krakowska

    4 plastry opcjonalnie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Pomidorki kroimy w pół i na rozgrzanej patelni lekko je podsmażamy. Krakowską (jeśli ją dodajemy) kroimy w pasy i podpiekamy w piekarniku, aby zrobiły się chrupiące (jest to fajny kontrast na miękkich pomidorków). Ugotowany makaron odcedzamy, wkładamy z powrotem do garnka, dodajemy pesto, dokładnie mieszamy i wykładamy na talerz. Dodajemy pomidorki, podpieczoną krakowską i posypujemy startym parmezanem.
brioszka
*przepis na pesto z roszponki można znaleźć w mojej księdze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

28.07.2015 12:09
ekstra wygląda:)

asiatok

27.05.2015 23:01
Musę sprówować z takim pesto

msmariusz

29.04.2015 23:59
ładnie na talerzu wygląda

kloruś

09.04.2014 18:23
apetyczne :)

fotoviderek

09.04.2014 07:19
To jest dopiero jedzonko :)

Jadwiga/Jaga85

08.04.2014 15:04
Wszystko to co lubię:)

Ania84

08.04.2014 13:55
bosko wygląda to spagetti :D

IwonaDD

08.04.2014 13:49
pyszne!!!!! uwielbiam takie dania!

Pani Domu

08.04.2014 10:57
bardzo apetyczny

brioszka

08.04.2014 10:39
przepraszam za błąd w nazwie, miała być roszponka a z rozpędu napisałam rukola- zgłosiłam już to do DS :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat