Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z pesto z roszponki i pomidorkami koktajlowymi

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pesto 1 porcja z roszponki
parmezan starty według uznania
pomidorki koktajlowe 6
makaron spaghetti 2 porcje
kiełbasa krakowska 4 plastry opcjonalnie

Porada

*przepis na pesto z roszponki można znaleźć w mojej księdze.

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z pesto z roszponki i pomidorkami koktajlowymi

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Pomidorki kroimy w pół i na rozgrzanej patelni lekko je podsmażamy. Krakowską (jeśli ją dodajemy) kroimy w pasy i podpiekamy w piekarniku, aby zrobiły się chrupiące (jest to fajny kontrast na miękkich pomidorków). Ugotowany makaron odcedzamy, wkładamy z powrotem do garnka, dodajemy pesto, dokładnie mieszamy i wykładamy na talerz. Dodajemy pomidorki, podpieczoną krakowską i posypujemy startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.07.2015 12:09
ekstra wygląda:)
asiatok 27.05.2015 23:01
Musę sprówować z takim pesto
msmariusz 29.04.2015 23:59
ładnie na talerzu wygląda
kloruś 09.04.2014 18:23
apetyczne :)
fotoviderek 09.04.2014 07:19
To jest dopiero jedzonko :)
Jadwiga/Jaga85 08.04.2014 15:04
Wszystko to co lubię:)
Ania84 08.04.2014 13:55
bosko wygląda to spagetti :D
IwonaDD 08.04.2014 13:49
pyszne!!!!! uwielbiam takie dania!
Pani Domu 08.04.2014 10:57
bardzo apetyczny
brioszka 08.04.2014 10:39
przepraszam za błąd w nazwie, miała być roszponka a z rozpędu napisałam rukola- zgłosiłam już to do DS :)
jowant 08.04.2014 10:35
jak kolorowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak