Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z pesto z bobu i nerkowców

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 300 g
bób 400 g
parmezan starty 2 łyżki
orzechy nerkowca 3 garści
oliwa 5 łyżek
bazylia świeża 2 garści
sok z cytryny 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
chili Prymat 1 szczypta
czosnek 1-2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z pesto z bobu i nerkowców

Orzechy nerkowca podprażyć na suchej patelni.
Bób ugotować do miękkości- obrać.
Wszystkie składniki (oprócz makaronu) włożyć do miski i dokładnie zmiksować ( ewentualnie doprawić do smaku.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu.
Pesto przełożyć a patelnię- lekko podgrzać ( jeżeli będzie zbyt gęste można dodać odrobinę wody lub oliwy),dołożyć makaron, wymieszać.
Przed podaniem przybrać bobem, nerkowcami i bazylią.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 14.06.2016 00:48
ładnie podane
Motorek 13.06.2016 21:30
bardzo dobre
gosia1988 13.06.2016 21:26
Fajne danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak