Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

spaghetti z pesto i fasolą

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron długi
350 g
fasolka szparagowa
250 g
pestki dyni
1/4 szklanki
pestki słonecznika
1/4 szklanki
natka pietruszki
1 pęczek
oliwa
8-10 łyżek
czosnek
2 ząbki
sól
Sklep Prymat
parmezan starty
60 g

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z pesto i fasolą

Pestki słonecznika i dyni upraż na suchej patelni. Natkę pokrój i przełóż do blendera. Dodaj połowę pestek, 40 g parmezanu, czosnek oraz oliwę i zmiksuj na gładki sos.
Fasolkę ugotuj, odcedź. Makaron wrzuć na wrząca, osoloną wodę. Ugotuj go al dente, odcedź. Wymieszaj go z fasolką i pesto. Przełóż na talerze, posyp pozostałym parmezanem i pestkami dyni i słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 02.05.2012 14:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak