Spaghetti z pastą z rukolli i fety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1/2 paczki
  • rukola

    1 opakowanie
  • ser feta

    5 dkg
  • oliwa

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Rukolę myjemy i miksujemy na gładką masę z fetą, czosnkiem i oliwą. Doprawiamy pieprzem.

Makaron odsączamy i przelewamy letnią wodą. Przekładamy do garnka i odstawiamy na moment na ciepły palnik. Następnie dokładnie mieszamy z sosem. Podajemy posypany startym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwi 27.05.2013 21:51
Nie ma jak spaghetti.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat