SPAGHETTI Z OWOCAMI MORZA

SPAGHETTI Z OWOCAMI MORZA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Spaghetti z owocami morza to wspaniałe danie na romantyczna kolację.

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

NA SPAGHETTI Z OWOCAMI MORZA

  • makaron spaghetti

    15 dag
  • cebula pokrojona w kostkę

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • Pomidory krojone z puszki

    400 ml
  • owoce morza

    50 dag
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

    2 szczypty
  • pieprz biały mielony

    2 szczypty
  • natka pietruszki

    0.5 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzić.

Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę, pod koniec dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Dodać pomidory z puszki i smażyć chwilę ok. 7 min. do lekkiego zredukowania sosu. Całość posolić i popieprzyć wg uznania. Następnie przełożyć do sosu makaron i wymieszać.

Na osobnej patelni rozgrzać pozostałą oliwę. Wrzucić mieszankę owoców morza i smażyć na dużym ogniu ok. 4 min. pod przykryciem. Potrząsnąć patelnię, a następnie odkryć ją i smażyć jeszcze owoce morza bez przykrycia ok. 3 min. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Owoce morza wymieszać z makaronem i sosem. Podawać od razu.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat