Spaghetti z orzechami i zielonym pesto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1 opakowanie
  • pesto

    100 g zielone
  • orzechy włoskie

    100 g
  • oliwa

    4 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Orzechy uprażyć na suchej patelni. W woku rozgrzać oliwę i wrzucić ugotowany makaron. Dodać pesto, uprażone orzech, natkę pietruszki i podsmażyć przez kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 14.03.2015 15:12
same pyszności do zjedzenia
Bernadeta1 14.03.2015 12:35
szybki i smaczny obiadek
R'n'G Kitchen 14.03.2015 11:10
Uwielbiam makarony ,pycha połączenie
pestka 14.03.2015 11:02
bardzo smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat