Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z mięsem mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 400 g
cebula 1
czosnek 1 ząbek
bazylia
oregano
suszone pomidory 3-4
Kukurydza z Puszki 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
przecier pomidorowy 150 ml
makaron spaghetti

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z mięsem mielonym

Mięso umyć, oczyścić i zmielić . Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej ( może być zalewa z pomidorów), wrzucić cebulę i podsmażyć. Następnie dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek i chwilkę przesmażamy. Dodajemy mięso i dalej smażymy cały czas mieszając. Pomidory kroimy w paseczki, a następnie w kosteczkę i dodajemy do mięsa. Wlewamy przecier i dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy pod przykryciem ok 5 min. Dodajemy kukurydzę i dusimy kolejne 5 min.
Podajemy ze świeżo ugotowanym al dente makaronem spaghetti.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 21.04.2014 21:38
Smaczny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak