Spaghetti z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim

Spaghetti z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    500 g
  • czosnek niedźwiedzi 

    1 pęczek
  • oliwa z oliwek

    70 ml
  • orzechy piniowe

    2-3 łyżki
  • parmezan starty

    2 łyżki
  • mięso mielone wieprzowe

    300 g (z łopatki)
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • parmezan

    1 płatki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Czosnek siekamy, przekładamy do blendera razem z oliwą, startym parmezanem, orzeszkami, miksujemy, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso i smażymy, rozdrabniając je przy pomocy szpatułki.

Do mięsa wlewamy pesto, chwilę podgrzewamy, wrzucamy makaron, dokładnie łączymy wszystkie składniki.

Podajemy z płatkami parmezanu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat