Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 g
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 pęczek
oliwa 70 ml
orzechy piniowe 2-3 łyżki
parmezan starty 2 łyżki
mięso mielone wieprzowe 300 g (z łopatki)
olej rzepakowy 2 łyżki
parmezan 1 płatki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Czosnek siekamy, przekładamy do blendera razem z oliwą, startym parmezanem, orzeszkami, miksujemy, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso i smażymy, rozdrabniając je przy pomocy szpatułki.

Do mięsa wlewamy pesto, chwilę podgrzewamy, wrzucamy makaron, dokładnie łączymy wszystkie składniki.

Podajemy z płatkami parmezanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak