Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z łososiem i szparagami w sosie śmietanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 200 gram
łosoś wędzony plastry 60 gram
śmietana 12% 200 mililitr
jogurt naturalny 100 mililitr
spaghetti

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z łososiem i szparagami w sosie śmietanowym

1.Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją z opakowania.

2.Odcinamy zdrewniałe końcówki szparagów i kroimy na ok.4 cm kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 5min.

3.Na patelni rozgrzewamy śmietanę wraz z jogurtem (uważajcie, aby się nie zagotowała. Doprawiamy solą, dużą ilością pieprzu, gałką muszkatołową. Podgrzewamy aż sos nam się lekko zredukuje.

4.Odcedzone szparagi wrzucamy do sosu, na koniec zaś dodajemy pokrojonego na mniejsze kawałki łososia.

5.Wszystko razem mieszamy i gotowe!

po więcej przepisów zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 26.06.2013 22:22
Pyszne spaghetti!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak