Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z kiełbasą z sarny, czosnkiem słoniowym i patisonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 300-400 g
kiełbasa 250 g
patison 1 średni
pomidory 3 duże
oliwa 2-3 łyżki
czosnek 1 ząbek
cebula 1 duża
sól do smaku
oregano 0,5 łyżeczki
bazylia 0,5 łyżeczki
natka pietruszki 0,5-1 łyżeczki
chili szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z kiełbasą z sarny, czosnkiem słoniowym i patisonem

Makaron ugotowałam jak na opakowaniu.

Na patelni rozgrzałam oliwę. Kiełbasę pokroiłam na kawałki i podsmażyłam. Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. Dodałam do kiełbasy. Żółtego, średniej wielkości patisona pokroiłam w kostkę, bez obierania ze skórki. pomidory pokroiłam w kostkę. Gdy cebula się zeszkliła dodałam patisona, pomidory i pokrojony w drobną kostkę ząbek czosnku słoniowego. Doprawiłam przyprawami. Dolałam odrobinę wody i gotowałam aż patison zmiękł, dosłownie z 5 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 21.08.2014 16:53
Z kiełbaską z sarniny,pycha.
gosia1988 21.08.2014 15:24
ciekawy przepis
w mojej kuchni 21.08.2014 14:58
pyszny obiad będzie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak