Spaghetti z fenkułem

Spaghetti z fenkułem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

By przygotować pyszny obiad, nie potrzeba wielu składników i wiszenia nad garami. Makarony mają to do siebie, że smakują ze wszystkim. My najbardziej lubimy ze świeżym pesto.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • makaron spaghetti

    500 gramów
  • fenkuł

    150 gramów
  • orzechy

    4 sztuki
  • parmezan starty

    0.5 szklanki
  • oliwa

    100 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fenkuł kroimy na mniejsze kawałki.
Orzechy wyciągamy z łupiny.
Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Wszystkie produkty blendujemy z oliwą.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy na szybko (czyli do durszlaku, liczymy do trzech i przekładamy z powrotem do garnka).
Do gorącego makaronu dodajemy pesto, dokładnie łączymy z makaronem.
Podajemy od razu po przygotowaniu.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy orzechów makadamia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

25.03.2019 12:32
Smaczne ,apetyczne i kuszące.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat