Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z dorszem i białym winem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronspaghetti 400 g
cebula 2 szt
czosnek 1 zabek
białe wino 150 ml
oliwa
sól
pieprz
natka pietruszki
filet z dorsza 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z dorszem i białym winem

Makaron ugotować w dużej ilości (1l na 100g makaronu) osolonego wrzątku wg przepisu na opakowaniu, pamiętając, że musi zostać al dente (jest smaczniejszy oraz zdrowszy).

Z dorsza usuwamy ości (można to zrobić pęsetą). Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone w kostkę filety dorsza, i chwilę podsmażamy, wlewamy wino, przyprawiamy i dusimy aż ryba zacznie się rozpadać. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i wykładamy na makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak