Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti wołowe z imbirem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 0,5 kg
bazylia świeża 2 gałązki
imbir starty 1/3 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
marchew 1 szt
cebula 1 szt
pomidory krojone z puszki 2 puszki
sól i pieprz
olej do smażenia
mozzarella
oliwki zielone Smak 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti wołowe z imbirem

Makaron do spaghetti gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

Mięso wołowe myjemy i mielimy w maszynce do mięsa o grubych oczkach. Dodajemy pokrojony czosnek i bazylie. Marynujemy około 30 minut. Smażymy mięso pod przykryciem około 30 min.

Marchew i cebule obieramy i kroimy. Dodajemy do mięsa pokrojoną w kostkę marchewkę i cebule oraz imbir. Dusimy pod przykryciem. Na koniec dodajemy pomidory z puszki, najlepiej pokrojone. Dusimy jeszcze około 10 minut.

Makaron polewamy przygotowanym sosem.

Posypujemy serem mozzarella i pokrojonymi oliwkami zielonymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak