Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti w sosie diabelskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory z puszki 500 g
czarne oliwki 250 g
oliwa 2 łyżka
ząbki czosnku 2 ząbki
makaron spaghetti 500 g
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti w sosie diabelskim

Pomidory pokrój na kawałki, posiekaj oliwki.
Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek (cały) i rozdrobnioną papryczkę.
Zezłocone ząbki czosnku wyjmij i wrzuć anchois.
Duś na wolnym ogniu.
Dodaj oliwki, kapary i pomidory. Jeżeli trzeba dopraw solą.
Ugotuj spaghetti i przełóż na półmisek, polej sosem i ozdób całymi oliwkami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 03.06.2011 09:07
pycha
berys18 14.11.2010 09:20
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak