Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti szpinakowo-łososiowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
filet z łososia 200 gram
szpinak świeży 200 gram
sok z cytryny
tymianek
sól i pieprz do smaku
masło do smażenia
olej do smażenia
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti szpinakowo-łososiowe

Ziemniaki obieramy ze skórki i gotujemy w osolonej wodzie.

W trakcie gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy pozostałe składniki:
Liście szpinaku smażymy do miękkości na maśle. Całość doprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem.
Łososia myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Tak przygotowanego kroimy w kostkę. Smażymy na oleju doprawiając tymiankiem.

Ugotowane ziemniaki odcedzamy i przeciskamy przez maszynkę do mięsa formując „ziemniaczane spaghetti”. (Dodatkowo można przyprawić ziemniaki).
Gotowe liście szpinakowe wykładamy na „ziemniaczany makaron”.
Kostkami łososia posypujemy szpinak.
Całość dekorujemy koperkiem oraz plasterkiem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:32
Bardzo dobre.
Aleksandra/Olcia 29.12.2016 17:31
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak