Spaghetti pomidorowo- tuńczykowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

  • pomidory

    7
  • serek topiony śmietankowy duży

  • oliwa

  • cebula

  • Czosnek suszony Prymat

  • koncentrat pomidorowy

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg. uznania. Na patelki rozgrzewamy oliwę i podsmarzamy cebulę. Pomidory sparzamy i kroimy w krobne kawałki i wrzucamy na patelnię. Gdy woda z pomidorów odparuje dodajemy koncentrat pomidorowy z bazylią oregano i czosnkiem w proszku. Otwieramy puszke tuńczyka i rownież dodajemy na patelnię. Na końcu dodajemy serek topiony i gouda.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 02.06.2012 09:12
zgłodniałam :)
bgs1984 26.05.2012 21:16
mniam
marzenciak1985 22.05.2012 20:24
mniam
Aneta41 23.03.2012 18:36
takiego jeszcze nie jadlam
Wiesława1 22.11.2011 17:36
Zachęcające.Spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat