Spaghetti po seczuańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1/2 opakowania
  • mięso mielone

    150 g
  • sos seczuański pomidorowy

    1 saszetka
  • fix do spaghetti napoli

    1 opakowanie
  • olej

    3 łyżki
  • ser żółty

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Spaghetti po seczuańsku foto
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Mięso mielone podsmażamy na wcześniej rozgrzanej patelni z olejem. Kiedy mięso będzie lekko podsmażone dodajemy sos seczuański.
Krok 2 - Spaghetti po seczuańsku foto
Następnie dolewamy 0,5 szklanki wody i dodajemy fix do spaghetti. Całość chwilę gotujemy.
Krok 3 - Spaghetti po seczuańsku foto
Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat