Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti po rusku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 150 g
ser biały 150 g
cebula biała 1 mała
czosnek 2 ząbki
skwarki 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti po rusku

Kroki postępowania

1
Cebule i czosnek obieramy, szklimy na maśle
Krok 1 - Spaghetti po rusku foto
2
Dodajemy skwarki i całość podsmażamy do zarumieniania.
Krok 2 - Spaghetti po rusku foto
3
Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy. Przekładamy do przesmażonej cebuli ze skwarkami. Mieszamy.
Wyłączamy grzanie
Krok 3 - Spaghetti po rusku foto
4
Wkruszamy biały ser, doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Krok 4 - Spaghetti po rusku foto
5
Całość mieszamy na patelni do połączenia.
Krok 5 - Spaghetti po rusku foto
6
Podajemy na ciepło.
Krok 6 - Spaghetti po rusku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 31.01.2017 14:51
O jaaa to moje smaki, takie nic, a tak smaczne :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak