Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti po genueńsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 250 g pełnoziarniste
pesto 0,5 słoiczka zielonego
ziemniaki 2 szt
fasolka szparagowa 200 g
ser żółty do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti po genueńsku

Kroki postępowania

1

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w średnio dużą kostkę. Wrzucić na osolony wrzątek w dużym garnku. Gotować 5 minut.
Następnie wrzucić umytą, pokrojoną w kawałki fasolkę i gotować kolejne 5 minut.
Krok 1 - Spaghetti po genueńsku foto
2

Włożyć pełnoziarniste spaghetti (może być każde inne), gotować aż będzie al dente.
Krok 2 - Spaghetti po genueńsku foto
3

Całość odcedzić, zachowując 0,5 szklanki wody, wrzucić z powrotem do garnka.
Krok 3 - Spaghetti po genueńsku foto
4

Pesto wymieszać z wodą z gotowania składników, wlać do makaronu z dodatkami. Wymieszać dokładnie i chwilę razem podgrzewać.
Krok 4 - Spaghetti po genueńsku foto
5

Można doprawić do smaku solą i pieprzem jeśli trzeba. Nakładać na talerze i podawać od razu. Można posypać serem żółtym, parmezanem czy innym ulubionym
Krok 5 - Spaghetti po genueńsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 23.03.2016 15:13
Proste i smakowite!
Ewa Wojtaszko 23.06.2015 13:57
oo jakie fajne :)
Mniam 23.06.2015 12:19
Z fasolką to musi być pyszne!
Ifa 23.06.2015 11:19
Odważna kompozycja :-)
Benita 23.06.2015 10:51
Poproszę porcję :-) Wygląda bardzo apetycznie.
ilka01 23.06.2015 08:41
super propozycja
olkaaa 23.06.2015 07:31
brzmi ciekawie
patryska76 22.06.2015 23:25
ciekawa propozycja!
pajbek 22.06.2015 21:56
Pyszne :-)
wwwiolka 22.06.2015 21:55
Bardzo fajny przepis.
Renata9 22.06.2015 21:40
Smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak