Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti po bolońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dkg
marchew 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
makaron spaghetti
oregano 1 łyżeczka
parmezan 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti po bolońsku

Marchewka kroimy w cienkie paseczki,cebule siekamy w drobna kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy marchewkę i cebule,podsmażamy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy mięso mielone,smażymy. Dorzucamy drobno pokrojone pomidory z puszki ,dolać sok z pomidorów,dołożyć 3 łyżki koncentratu – dokładnie wymieszać. Gotować ok 40 minut. Przyprawić sola,pieprzem i oregano. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Wyłożyć na talerz,polać sosem i posypać startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak