Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaronu spaghetti
500 G -
świeże pomidory
1 kg -
czosnek
3 ząbki :) -
oliwa
2 łyżka -
ocet winny
1 łyżka -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
2 łyzka -
papryczka chili
1 mała -
cebula
1 mała
Przepis i sposób przygotowania Spaghetti Napoli
Na oliwie zeszklić drobno posiekaną cebulę, czosnek oraz chilli ( pozbawioną pestek ).
Następnie dodać obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory i dusić aż do powstania gęstego sosu.
Gdy sos odparuje, doprawiamy octem, cukrem trzcinowym, solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem PRYMAT.
Na sam koniec , tuż przed podaniem dodajemy ok 2 łyżek posiekanej, świeżej bazylii.
Nakładamy na talerz makaron, polewamy sosem, posypujemy tartym parmezanem oraz listkiem bazylii.
Smacznego ! :-)
Komentarze (4)