Spaghetti Napoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaronu spaghetti

    500 G
  • świeże pomidory

    1 kg
  • czosnek

    3 ząbki :)
  • oliwa

    2 łyżka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyzka
  • papryczka chili

    1 mała
  • cebula

    1 mała
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
Na oliwie zeszklić drobno posiekaną cebulę, czosnek oraz chilli ( pozbawioną pestek ).
Następnie dodać obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory i dusić aż do powstania gęstego sosu.
Gdy sos odparuje, doprawiamy octem, cukrem trzcinowym, solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem PRYMAT.
Na sam koniec , tuż przed podaniem dodajemy ok 2 łyżek posiekanej, świeżej bazylii.
Nakładamy na talerz makaron, polewamy sosem, posypujemy tartym parmezanem oraz listkiem bazylii.
Smacznego ! :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 05.02.2011 00:23
dobre
iwona332 10.09.2010 00:02
mniam :)
rosik93 29.05.2010 13:59
Oddaje głosik...:)
rosik93 29.05.2010 13:59
Zazwyczaj robię po bolońsku ale można spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat