Spaghetti marchewkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    40 dag
  • sos do spaghetti

    330 ml
  • marchewka

    3
  • Przyprawa do makaronów

    2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • makaron spaghetti

    500 g
  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy

    1 łyżeczka
  • ser żółty

    4 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Mięso mielone przyprawiamy solą, przyprawą do spaghetti i smażymy na łyżce oleju. Gdy tłuszcz z mięsa zacznie się wytapiać (jeśli będzie go bardzo dużo można odlać) dodajemy plasterki marchewki i smażymy ok. 5 minut. Następnie dodajemy sos ze słoika, zmniejszamy ogień i przykrywamy. Dusimy, aż marchewka będzie miękka. Na ostatnie 5 minut duszenia dodajemy wszystkie przyprawy: pieprz ziołowy oraz zioła prowansalskie. Tak przygotowanym sosem polewamy makaron. Posypujemy świeżo tartym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 07.05.2012 14:22
pycha
kuklik 27.02.2012 17:45
ciekawe
Ada-Gaba 30.12.2011 20:53
pyszne !
Mariusz10 23.07.2011 23:01
super propozycja
caroline1983 09.05.2011 13:47
Ciekawa kombinacja
RenataZ-et 25.02.2011 16:57
Marchewkowe spaghetti? Jak dla mnie rewelacja!
accee 13.02.2011 23:56
smaczne
Katarzyna/kate1980 13.02.2011 13:40
ciekawy pomysł
ben-ka 12.02.2011 09:49
Zjadłabym:)
Krystyna32 12.02.2011 09:28
ale dobre !!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat