Spaghetti con broccoli/ Spaghetti z brokułami Giancarlo Russo

Spaghetti con broccoli/ Spaghetti z brokułami Giancarlo Russo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spaghetti

    400 g
  • brokuły

    400 g
  • oliwa

    4 łyżki
  • ząbek czosnku

  • sól

  • anchois

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Spaghetti con broccoli/ Spaghetti z brokułami Giancarlo Russo

Gotujemy brokuły w pięciu litrach wody, którą potem wykorzystamy do gotowania makaronu. Gdy brokuły lekko zmiękną (nie wolno doprowadzić do ich rozgotowania), kroimy na dość grube kawałki. Rozgrzewamy na patelni oliwę z ząbkiem czosnku, dodajemy anchois, ostrą paprykę do smaku i delikatnie solimy, pamiętając, że fileciki anchois są dość słone.
Gotujemy makaron al dente w wywarze z brokułów, odcedzamy i przekładamy do naczynia z brokułami. Całość delikatnie mieszamy i podajemy posypując natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Monika-twin 02.10.2012 07:52
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat