Spaghetti carbonara

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1 opakowanie
  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • śmietana

    250 ml
  • parmezan starty

    80 gram
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • pietruszka zielona

    do smaku
  • szynka konserwowa

    100 gram
  • oliwa

  • cebula biała

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy cebulę.
Lekko zrumienić i włożyć szynkę. Następnie zmieszać żółtka ze śmietana i wlać na patelnie. Zestaw patelnie z ognia, dopraw, i odstaw na ogień na 2 min cały czas mieszając. Oprószyć drobno pokrojoną pietruszką.
Połączyć z makaronem.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eMMe 01.09.2014 20:05
Super ale lepiej smakuje z boczkiem;)
pestka 01.09.2014 19:43
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat