Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron spaghetti
1 opakowanie -
żółtko jajek
2 sztuki -
śmietana
250 ml -
parmezan starty
80 gram -
Czosnek suszony Prymat
do smaku -
sól do smaku
-
pietruszka zielona
do smaku -
szynka konserwowa
100 gram -
oliwa
-
cebula biała
1 sztuka
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy cebulę.
Lekko zrumienić i włożyć szynkę. Następnie zmieszać żółtka ze śmietana i wlać na patelnie. Zestaw patelnie z ognia, dopraw, i odstaw na ogień na 2 min cały czas mieszając. Oprószyć drobno pokrojoną pietruszką.
Połączyć z makaronem.
Smacznego!
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się