Spaghetti carbonara

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spaghetti

    300 g
  • boczek

    150 g
  • żółtko jajek

    3 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • śmietana 30%

    200 ml
  • parmezan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Spaghetti ugotować wg przepisu.

Boczek skrojony w kostkę podsmażyć z drobno pokrojoną cebulą. Śmietanę roztrzepać z żółtkami i pieprzem do smaku, wylać na patelnię z boczkiem. Podgotować. Dodać starty ser. Gotowy, gdy zacznie gęstnieć.

Podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madziela 14.12.2014 17:50
wooooow :)
Miki 06.02.2012 13:35
mniam
Seba 04.12.2011 11:45
pycha
halina17 06.11.2011 19:20
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat