Spaghetti Carbonara

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1
  • cebula

    2
  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • jaja

    2
  • ser

  • bazylia

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • boczek wędzony

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy.

Sos: boczek i cebulę kroimy w kostkę, smażymy na małym ogniu często mieszając. Dodajemy śmietanę wymieszaną z jajkiem i dokładnie mieszamy aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku. Dodajemy makaron, mieszamy, posypujemy serem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat