Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti carbonara

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron do spaghetti 1
boczek 400 g
śmietana 1 szklanka
jajko 4
czosnek 1 zabek
pieprz
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti carbonara

Boczek kroimy w kostke i smazymy bez tluszczu, tak aby byl chrupiacy. Dodajemy do niego wycisniety czosnek. Smietane mieszamy z jajkami i pieprzem. Makaron gotujemy al dente. Dodjamy go do boczku i podsmazamy na patelni. Zalewamy smietana i podgrzewamy ok 1-2 min. Posypujemy startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak