Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti carbonara

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1/2 opakowania
boczek 20 dag
czosnek 2 ząbki
śmietana 18 proc 2 szklanki
parmezan starty 20 dag
natka pietruszki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti carbonara

Boczek kroimy w kostkę, następnie przesmażamy, dodajemy śmietankę i powoli gotując dodajemy starty parmezan. Gotujemy na małym ogniu, doprawiamy przeciśniętym czosnkiem solą oraz pieprzem. Makaron gotujemy al dente. Wrzucamy makaron do klarownego już sosu i mieszamy. Podajemy makaron z dekoracją z natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 01.02.2017 19:59
uwielbiam :)
Ania321 01.02.2017 17:14
apetyczne danie :)
Wiktoria29 01.02.2017 16:41
uwielbiam.....
molanka 01.02.2017 16:02
nie ma to jak klasyka
dodi 01.02.2017 14:01
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak