Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti carbonara

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 40 dag
boczek wędzony 20 dag
ser żółty 10 dag
śmietana 18 proc 200 ml
cebula 2 szt
żółtko jajek 4 szt
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti carbonara

Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni na małym ogniu. Cebulę obrać, opłukać i drobno pokrojoną dodać do podsmażonego boczku i smażyć dalej razem, oprószyć sola i pieprzem.
Śmietanę 18% wymieszać z roztrzepanymi żółtkami oraz startym serem. wlać na patelnię do boczku z cebulą. Składniki razem wymieszać i dusić na małym ogniu razem aż powstanie gęsty sos.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i dodać do sosu, wymieszać razem i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 23.09.2016 12:34
dawno nie robiłam, ale również lubimy, zwłaszcza z duuużą ilością boczku ;)
Renataj 23.09.2016 10:43
Bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak