Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti bolonese z mięsem - light

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spagetti pełnoziarniste 1 opakowanie
czosnek 4 ząbki
oliwa do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidory krojone z puszki 1 opakowanie
bazylia świeża do smaku
oregano świeże do smaku
cebula 1 sztuka
schab 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolonese z mięsem - light

Mielone proponuję zrobić z chudego mięsa wieprzowego np. schabu lub polędwicy.
Zmielić schab wieprzowy, część od strony karczku najlepiej. Rozgrzać patelnię i smażyć na złoty kolor na niewielkiej ilości oliwy, dodać drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięte ząbki czosnku. Chwilę jeszcze smażyć, dodać pomidory krojone z puszki, bez skóry. Dusić, aż całkowite się rozpadną, a sos zgęstnieje. Na koniec doprawić drobno siekaną bazylią i oregano, jeśli macie świeże, a jak nie to suszone oraz solą i pieprzem.
W osobnym naczyniu ugotować makaron, w lekko osolonej wodzie. Podawać polany sosem pomidorowym z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.10.2013 08:29
mój syn je uwielbia
RenataZ-et 23.02.2013 20:26
super to spaghetti
fotoviderek 23.02.2013 08:16
Spaghetti zawsze dobre :)
pajbek 22.02.2013 19:48
Super sprawa :-)
mysza75 22.02.2013 15:28
Palce lizać :-)
David 22.02.2013 11:28
no no robię się głodny
PIOTR11 22.02.2013 10:14
fajny przepis
[email protected] 22.02.2013 09:36
musi byc przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak