Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti bolognese

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 300 g
pomidory krojone z puszki 1
marchew 1
cebula 1
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolognese

Kroki postępowania

1
Marchewkę, cebulę i czosnek kroimy na drobną kostkę.
Krok 1 - Spaghetti bolognese foto
2
Łopatkę myjemy, osuszamy z nadmiaru wody i mielimy w maszynce do mielenia. Można również kupić gotowe mięso mielone.
Podgrzewamy trochę oleju na patelni i wrzucamy na nią mięso.
Krok 2 - Spaghetti bolognese foto
3
Kiedy mięso będzie już podsmażone dodajemy do niego warzywa i całość smażymy aż cebula się zeszkli na marchewka będzie jeszcze lekko chrupiąca.
Krok 3 - Spaghetti bolognese foto
4
Dodajemy do całości pomidory z puszki , doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Można również dodać trochę chili i octu winnego dla zaostrzenia smaku.
Gotujemy całość aż sos lekko się zredukuje.
Podajemy z makaronem.
Krok 4 - Spaghetti bolognese foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak