Spaghetti bolognese

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spaghetti

    200 g
  • pomidory z puszki

    1
  • cukier

    szczypta
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • mięso mielone

    150 g
  • cebula

    1
  • czosnek

    2
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • parmezan starty

  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente.
Na jednej patelni podsmażamy mięso, a na drugiej pokrojoną cebulkę. Łączymy i doprawiamy przyprawą do mięsa, oregano, solą i pieprzem. W tym czasie miksujemy pomidory i dodajemy czosnek. Wlewamy do mięsa. Doprawiamy cukrem i koncentratem pomidorowym. Podajemy z makaronem i sypiemy startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 16.06.2016 20:53
bardzo dobre
Jagódka77 22.09.2014 10:32
bardzo lubię
Róża1 11.03.2014 11:53
pyszne danie :-)
Kejti 06.03.2014 20:11
Lubię spaghetti :-)
gibli 24.02.2014 17:54
smacznie)))
Malinka 24.01.2014 10:21
Bardzo lubię, mniam!
Kasia36 22.11.2013 21:08
Smaczna propozycja :)
Milka100 12.11.2013 21:57
pychotka spagetti
Dorota37 08.09.2013 19:41
jakie to dobre
Smaczna_B 07.07.2013 18:25
lubię takie spaghetti

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat