Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti bolognese

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 250 g
mięso mielone wieprzowe 35 dag
koncentrat pomidorowy 1/2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolognese

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Na patelni lub w rondelku rozgrzewamy olej. Następnie podsmażamy cebulkę, dodajemy mięso mielone. Całość podsmażamy około 10 minut.
Krok 1 - Spaghetti bolognese foto
2
Podlewamy mięso wodą i dusimy około 20-25 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 2 - Spaghetti bolognese foto
3
Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem. Możemy posypać startym parmezanem lub listkami bazylii. Smacznego
Krok 3 - Spaghetti bolognese foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 07.04.2013 22:18
dawno nie jadłam, muszę sobie zrobić :)
Katarzyna54 07.04.2013 21:26
bardzo lubię
Marta11 07.04.2013 20:45
lubie takie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak