Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti bolognese

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spaghetti 10 dag
cebula 1 sztuka
mięso mielone 20 dag
ząbek czosnku 2 sztuki
olej 2 łyżeczki
przecier pomidorowy 4 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do samku
pieprz do smaku
cukier do smaku
wino czerwone 30 ml
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolognese

1.Cebule obrać,pokroić w drobną kostkę.Czosnek obrać,zmiażdżyć.
2.Na patelni mocno rozgrzać olej,przysmażyć na nim mięso,dodać cebulę,czosnek,a następnie wlać wino wymieszane z przecierem pomidorowym.Przyprawić solą,pieprzem,cukrem i papryką.Warzywa z mięsem dusić pod przykryciem 25 minut,od czasu do czasu mieszając.
3.Spaghetti ugotować w dużej ilości osolonej wody,odcedzić.Połączyć z warzywami i mięsem, i obficie posypać natką pietruszki.Podawać bardzo gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak