spaghetti bolognese

spaghetti bolognese

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • świeży czosnek

    4 ząbki
  • seler

  • marchewka

  • pietruszka

  • koncentrat pomidorowy

  • bazylia świeża

  • pieprz

  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przesmażamy na patelni. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i świeżo zmielony czosnek. Marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce na małych oczkach i dodajemy do mięsa. Wlewamy koncentrat i przesmażamy na patelni. Dodajemy przyprawy oraz liście bazylii drobno posiekane. Jeśli sos wyszedł nam zbyt gęsty dolewamy na koniec wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat