Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti błyskawiczne z pieczarkami i marchewką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 400 g
makaron spaghetti 500 g
przecier pomidorowy 1,5-2 szkl.
pasta paprykowa do smaku
pieczarki kilka szt.
marchewka ugotowana 2 średnie
papryka zielona 1/2 średniej
cukier 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Kto lubi ostre dania może dodać pastę z papryczek chili.

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti błyskawiczne z pieczarkami i marchewką

Mięso mielone usmażyć na rumiano z dodatkiem przypraw.
Paprykę zieloną pokroić w paski, pieczarki w plasterki i usmażyć na oleju. Zalać przecierem pomidorowym i doprowadzić do wrzenia. Dodać gotowaną marchewkę pokrojoną dowolnie, usmażone mięso, przyprawy i nieco wody. Poddusić razem kilka minut i doprawić do smaku.

Spaghetti ugotować al dente, odcedzić i połączyć z sosem.
Podawać natychmiast po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 01.04.2016 19:27
mniam mniam
Adamorek 01.04.2016 18:34
takiego jeszcze nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak