Spaghetti alla'Amatriciana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1 op
  • boczek

    400 gr
  • cebula

    4
  • czosnek

    4 ząbki
  • papryczka chili

    1
  • pomidor pelati

    1 puszka
  • natka pietruszki

  • chili

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnię (najlepiej teflonową, gdyż smażymy bez tłuszczu) wrzucamy pokrojony w kosteczkę boczek. Do skwierczącego i usmażonego boczku dorzucamy pokrojone w piórka cebule, przyprawiamy do smaku. Smażymy chwilę. W tym czasie gotujemy makaron, wg. przepisu na opakowaniu, koniecznie al dente. Drobno siekamy papryczki chili dodajemy do boczku i cebuli, przeciskamy przez praskę czosnek. Dorzucamy pomidory i natkę pietruszki. Chwilę gotujemy, dorzucamy makaron. Doprawiamy do smaku.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anja3107 04.03.2012 13:16
uwielbiam
gottrina 04.03.2012 11:05
wyśmienite danie, chętnie wypróbuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat