Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
spaghetti
300 g -
boczek wędzony
150 g -
żółtko jajek
3 szt -
jajko
1 szt -
starty ser pecorino
50 g -
śmietana 30%
50 ml -
sól do smaku
Sposób przygotowania
2.W tym samym czasie pokroić boczek w kostkę i zarumienić go na patelni;
3.Ugotowane al dente spaghetti odcedzić z wody ( nie przelewać zimną) dodać do smażącego się boczku;
4.Jajka ( żółtka+ całe jajko) roztrzepać z parmezanem i śmietanką;
5.Wyłaczyć źródło ciepła, zalać spaghetti roztrzepanymi jajkami z serem i szybko wymieszać;
6.Odrobina świeżego pieprzu i gotowe.
Smacznego!
Komentarze (20)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (10)