Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SPAGHETTI A'LA CARBONARA - UROZMAICONA MASCARPONE

5.0
(42)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

makaron spaghetti 400 g
serek mascarpone 250 g
żółtko jajek 3-4
ząbek czosnku większy
boczek 3 plastry

Przyprawy i dodatki

rozmaryn łyżeczka
sól i pieprz
oliwa odrobina
natka pietruszki posiekana, łyżka
ser twardy 50 g, tarty typu Pecorino

Przepis i sposób przygotowania na: SPAGHETTI A'LA CARBONARA - UROZMAICONA MASCARPONE

Makaron gotuję al dente.
Boczek kroję w paski, czosnek siekam, podsmażam na odrobinie oliwy.
Dodaję mascarpone, dobrze rozmącone jajka oraz rozmaryn.
Gotuję cały czas mieszając.
Dodaję ser, dokładnie mieszam, jeszcze chwilę trzymam na wolnym ogniu.
Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Sos mieszam z makaronem, na talerzach posypuję pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 21.06.2017 17:00
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak