Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti ai funghi e mascarpone

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 g
grzyby suszone 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
serek mascarpone 250 g
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
gorąca woda pól szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti ai funghi e mascarpone

Włoskie biesiady znane są na całym świecie. Znane z prostoty i wyrafinowanego smaku, znane z kunsztownych i aromatycznych dodatków.
Dziś na obiad polecam typowo wakacyjne danie. Danie bez stresu i niepotrzebnego stania przy kuchni, skoro plaża złocista czeka i turkus morza zaprasza.
Spaghetti przygotujesz w czasie gotowania się makaronu.Nastaw wodę na spaghetti. Posól. Gdy się zagotuje, wrzuć makaron i gotuj zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.
W rondelku zagotuj pół szklaneczki wody i włóż cały serek mascarpone. Powstanie krem.
Wsyp 3 łyżki suszonych grzybów,natkę pietruszki posiekaną drobno.
Duś do miękkości grzyba, ciągle mieszając.
Posól, dosmacz pieprzem.
Wymieszaj z ugotowanym spaghetti.
Wyłóż na talerze.
Przed podaniem posyp tartym parmezanem, obficie i od serca.
Szczypta siekanej pietruszki.
Wino!
I buon appetito!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.10.2015 12:56
ciekawy pomysł
w mojej kuchni 21.10.2015 16:35
same pyszności do zjedzenia..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak