Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti ai funghi e mascarpone
Dziś na obiad polecam typowo wakacyjne danie. Danie bez stresu i niepotrzebnego stania przy kuchni, skoro plaża złocista czeka i turkus morza zaprasza.
Spaghetti przygotujesz w czasie gotowania się makaronu.Nastaw wodę na spaghetti. Posól. Gdy się zagotuje, wrzuć makaron i gotuj zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.
W rondelku zagotuj pół szklaneczki wody i włóż cały serek mascarpone. Powstanie krem.
Wsyp 3 łyżki suszonych grzybów,natkę pietruszki posiekaną drobno.
Duś do miękkości grzyba, ciągle mieszając.
Posól, dosmacz pieprzem.
Wymieszaj z ugotowanym spaghetti.
Wyłóż na talerze.
Przed podaniem posyp tartym parmezanem, obficie i od serca.
Szczypta siekanej pietruszki.
Wino!
I buon appetito!