Spaghetti aglio, olio e peperoncino - Spaghetti z czosnkiem, oliwą i chili

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • papryczka chili

    1 szt
  • spaghetti

    300 g
  • natka pietruszki

    do posypania
  • oliwa

    10-15 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Wrzucić spaghetti na wrzącą,osoloną wodę i gotować al dente wg wskazówek na opakowaniu;
2.Czosnek pokroić w cienkie plasterki, papryczkę chili posiekać;
3.Na szeroką patelnie wlać olej, dodać czosnek i chili; Doprowadzić do zarumieniena czosnku na bardzo małym ogniu, nie dopuszczając do jego wrzenia;
4.Na patelnie wrzucić ugotowane spaghetti, wymieszać i „dusić” jeszcze 1 minute w aromatyzowanym oleju;
5.Wyłożyć na talerze, posypać natką pietruszki i podawać gorące;

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nasze Smaki 12.08.2014 22:20
smakowicie to wygląda :)
EmciaPichci 11.11.2013 06:18
mmmm pycha!
ONY_za_kare 04.09.2013 10:40
też uwielbiam taki makaron!
Alex_M 04.09.2013 10:16
uwielbiam! bo proste, szybkie i pyszne :)
fotoviderek 03.09.2013 14:52
Spaghetti jak malowane :)
ana1 02.09.2013 20:15
wspaniałe danie
ao_12 02.09.2013 20:00
proste i bardzo smaczne :)
caralajna 02.09.2013 17:45
pyszności :)
arbuzowo 02.09.2013 16:50
Wygląda rewelacyjnie, prosto a jak smacznie
gosia56 02.09.2013 16:26
super danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat