Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SPAGHETTI À LA CARBONARA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 300 g
wędzony boczek 100 g
śmietana 18 proc 200 ml
żółtko jajek 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
cebula 1 szt
parmezan starty 4 łyzki
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: SPAGHETTI À LA CARBONARA

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Makaron gotujemy al dente.

Boczek kroimy w kosteczkę , podsmażamy na odrobienie oliwy, ściągamy z patelni.

Na pozostałym tam tłuszczu podsmażamy drobniutko posiekaną cebulę oraz zmiażdżony czosnek.

W osobnym naczyniu roztrzepujemy żółtko , dodajemy do niego połowę śmietany oraz 2 łyżki parmezanu.

Resztę śmietany wlewamy na patelnię , dodajemy podsmażony boczek i na bardzo wolny ogniu podgrzewając dodajemy masę śmietanową.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy.

Podajemy gorące!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 04.03.2016 20:01
Bardzo apetycznie wygląda Twoje danie.
Megi 14.01.2016 09:11
smacznie się zapowiada
dollce 17.12.2015 20:40
wygląda kusząco ;)
IZABELA29 16.12.2015 19:17
chętnie się poczęstuje
Kolorowa 16.12.2015 18:37
Dobrze wygląda.
RenataZ-et 16.12.2015 18:35
bardzo apetyczna fotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak