Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti à la bolognese (bezmięsne)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Propozycja dla tych, którzy uwielbiają makaron.

Składniki:

Składniki:

makaron spaghetti 400 gramów
boczniaki 250 gramów
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 2 sztuki
wino białe wytrawne 100 mililitrów
marchew 1 sztuka
passata pomidorowa 500 mililitrów
parmezan starty 0.5 szklanki
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti à la bolognese (bezmięsne)

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Cebulę, czosnek i grzyby mielimy na dużych oczkach. Smażymy na rozgrzanym maśle, razem ze startą na dużych oczkach, marchewką.

Dodajemy białe wino, odparowujemy.

Następnie wlewamy passatę, wsypujemy lubczyk, dodajemy parmezan.

Dusimy przez kwadrans.

Do sosu dodajemy makaron, doprawiamy solą i pieprzem (wg uznania).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak